Előfizetői tartalom

Cunamiként csapnak le az Andrássy útra az ötcsillagos hotelek

Portfolio
Budapest legszűkebb belvárosában már több hotelszoba épül, mint új lakás. Csak négy-és ötcsillagos szállodai szobából több mint háromezer készül, az Andrássy úton és közvetlen környékén 1300, így az 1-es számú magyar bulváron már majdnem minden ötödik-hatodik épület hotelként működik majd - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSzÉSz) a napokban közzé tett idei első trendriportjából. Egyelőre indokoltnak tűnik ez az óriási beruházási hullám a legfelső kategóriában. Van persze kockázatok is, mind közül a legnagyobb az, hogy késhet és durván drágulhat a kivitelezés.

A beruházásokat főleg magyar tulajdonú ingatlanfejlesztők végzik, többségüknek már van szállodaépítési tapasztalata, de olyanok is vannak szép számmal, akik legfeljebb irodaházat vagy üzletközpontot mutathatnak fel referenciaként. Több nagy nemzetközi üzemeltető is megjelenik majd, főleg az Andrássy úton, ahol egyebek között a hányatott sorsú volt Balett Intézetből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés