Előfizetői tartalom

Ebben is lemaradunk a régiós versenytársaktól

MTI
Kiemelkedően teljesítettek az ötcsillagos hotelek az idei első negyedévében, az ágazat teljesítményét országos szinten az ötcsillagos szállodák eredményei húzták magukkal a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elemzése szerint. Kevésbé biztató azonban, hogy a régiós országok közül egyedül Szlovákiát előzzük meg RevPAR-t tekintetve, 30 európai város között szobafoglaltságban pedig csak a 26. lett Budapest.

A felmérés kiemeli, hogy a kategóriában elért 53,7%-os átlagos foglaltság 5 százalékponttal, a 30 980 forintos bruttó átlag szobaár 10,7%-kal, az egy kiadható szállodai szobára jutó 16 649 forintos szállásdíj (bruttó RevPAR) 17,6%-kal lett magasabb mint tavaly. Az ágazatban Magyarországon az év első három hónapjában a belföldi és a külföldi kereslet erősödött,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés