Az Arena Plaza (új nevén Arena Mall) után a Mammut bevásárlóközpontot is megvette a dél-afrikai NEPI Rockcastle. Pontosabban a Mammut 1 81%-át, és a Mammut 2 100%-át, írja a moneyweb.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!


A 56,5 ezer négyzetméteres (bruttó kiadható terület) budai bevásárlóközpontért 254 millió eurót (82,6 milliárd forint) fizetett az új tulajdonosa. Éppen 1 évvel ezelőtt, a 66 ezer négyzetméteres Arena Plazáért adott 275 millió eurót a cég, ami az akkori árfolyamon is éppen 82,5 milliárd forintba került. A hivatalos információk szerint a Mammutokban mintegy 22,1 euró/m2 az átlagos bérleti díj havonta.

A vásárlással a NEPI a legnagyobb plázatulajdonossá lépett elő Budapesten. A vásárlást szokás szerint zsebből, vagyis finanszírozás nélkül oldották meg.A NEPI egy dél-afrikai befektetési alap, mely retail és iroda ingatlanokat vásárol, fejleszt illetve üzemeltet a közép-kelet-európai régióban. Az elmúlt években már komoly portfóliót épített fel a környező országokban.

2017.09.19 09:30 Eladták az Arena Plazát!