Előfizetői tartalom

Többen jönnek Magyarországra, de kevesebbet maradnak

Portfolio
A nyár második hónapjában több külföldi turista érkezett Magyarországa, mint egy évvel korábban, azonban összességében valamivel kevesebb időt töltöttek itt. 2014. júliusban a külföldivendég-éjszakák száma 0,7%-kal csökkent, a belföldivendég-éjszakáké 5,5%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A szálláshelyek - folyó áron számolt - bruttó árbevétele 7,9%-kal emelkedett - derült ki a KSH által közzétett legfrissebb adatokból.

A külföldi vendégek 1 millió 593 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 3,7%-kal nőtt, az általuk eltöltött éjszakák száma viszont 0,7%-kal csökkent a bázisidőszakhoz viszonyítva. A lengyel, az osztrák és az orosz vendégek forgalma 11, 1,4,illetve 1,9%-kal emelkedett, ezzel szemben a német, a holland és a cseh vendégek által eltöltött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés