Ingatlanfejlesztő projektcégeket vásárolna az OTP Szlovéniában - írja szlovén lapok információi alapján a Világgazdaság. A projekt során 250 millió euró értékben 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák.
Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Szlovén lapinformációk szerint az OTP arra készül, hogy megvásárolja a fővárosban, Ljubljanában épülő Emonika nevű beruházási projekt három fejlesztő cégét, a jelenlegi tulajdonos Gránit Pólustól. A Gránit Pólus a Világgazdaság kérdésére egyelőre nem kommentálta a lapértesüléseket. A város polgármestere, Zoran Jankovic ma viszont azt nyilatkozta a helyi Delo című lapnak, hogy örömükre szolgál, hogy ilyen komoly partner érkezik az Emonika projektbe, mint az OTP. A magyar bank beszállásával lehetővé válik a projekt folytatása.

A 250 millió euró értékű beruházás során 196 ezer négyzetméteren létesülnek irodák, üzleti-kereskedelmi helyiségek, lakások, és szállodák. A projekt azonban több egy hagyományos ingatlanfejlesztésnél, hiszen vasúti és buszpályaudvar is létesül a tervek szerint a főváros szívében. A három projektcég birtokolja a fejlesztési terület földterületét.

Beszállna az OTP a legnagyobb szlovén ingatlanfejlesztésbe

Forrás: masrei.com / siol.net

Az OTP évek óta tervezi, hogy piacra lépjen Szlovéniában. Négy éve a Nova KBM pénzintézet volt a kiszemeltjük, de végül az amerikai befektetési alap, az Apollo Global lett a befutó. A hírek szerint hamarosan újra megmérkőzhetnek, mivel az Apollo és az OTP egyaránt érdeklődik az Abanka megvétele iránt.