Előfizetői tartalom

Budapesti lakásbetörések - Van összefüggés a jövedelmekkel?

Portfolio
Érdekes elemzést készített a Lechner Tudásközpont arról, hogy milyen összefüggés van a lakásbetörések és az egy főre jutó jövedelem között. A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattárban és az Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszerben fellelhető adatok együttes vizsgálatával az is kiderül, hogy melyik kerületben volt a legalacsonyabb a százezer lakosra jutó lakásbetörések száma.

A Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattárban (továbbiakban: PRE-STAT) rendelkezésre álló legkorábbi évben, 2010-ben Magyarországon összesen 21 974 db lakásbetörést regisztráltak. Ez az érték 2018-ra azonban a kezdeti érték kevesebb mint felére, 10 275 esetre csökkent. Ugyanez a tendencia figyelhető meg a teljes közép-magyarországi régióban, illetve ezen belül Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés