Előfizetői tartalom

Elindultak az első önvezető minibuszok a szomszédban

Portfolio
Elindultak az első önvezető minibuszok Bécsben, Seestadt új városnegyedében. A buszok 20 km/h sebességgel közlekednek összesen 10 megállót (ami igazából csak 6) érintve. Mivel továbbra is tart a tesztüzem az utasok jegy nélkül használhatják a járműveket, a két üzembe állított buszra egyenként 10 utas fér fel - a Wiener Linien tájékoztatása szerint, amit az alapblog szúrt ki.

Egy éve tesztelik azokat az elektromos önvezető minibuszokat, amelyek Seestadt új városnegyedében szállítják a lakókat, egy 2 kilométeres kört leírva. Két busz van forgalomban, ezekre egyenként 10 utas fér fel, és mivel továbbra is zajlik a tesztidőszak az utasoknak nem kell jegyet váltaniuk. Ugyancsak a tesztelés miatt egyelőre nincs pontos menetrendje a buszoknak, reggeltől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés