Ingatlan

Ezeket a szállodákat válaszd, ha a legjobb helyen akarsz megszállni!

Portfolio
Egyre többet utazunk, ami együtt jár azzal is, hogy új élményekre, olcsó repülőjegyre és egyszerűen foglalható, de jó minőségű szálláshelyekre vágyunk. A megváltozott utazási szokásokhoz alkalmazkodnak a szálláshelyek is, például azzal, hogy olyan helyeken hirdetik magukat, ahol a leendő vendégek a korábbi értékelésekből biztosak lehetnek abban, hogy azt kapják, amiért fizettek. Épp az ilyen értékelések alapján állítottunk össze egy listát, amivel megmutatjuk a legjobb 5 budapesti szállodát a booking.com hirdetéseiből csemegézve. Ezen kívül kíváncsiak voltunk arra is, hogy olvasóink mi alapján választanak szálláshelyet. Mondd el te is a véleményed és szavazz a cikkben feltett kérdésre!

1 2

Figyelem: Az összeállított listát a booking.com oldalon közölt vendégértékelésekre alapozva állítottuk össze, a szállodáknál feltüntetett árakról, pontszámokról és a kínált szolgáltatásokról az oldalon közölt adatok és leírások alapján írtunk, de ezek bármelyike akár naponta is megváltozhat.
Neked mi a legfontosabb?.
Sokat változtak az elmúlt években az utazási szokások, az olcsó repülőjegyek, az egyszerűbb foglalások, és a megbízható szálláshelyeknek köszönhetően az egyre erősebb turizmus hazánkban is megmutatkozik. Budapesten és országosan egyaránt mintegy 7 százalékkal emelkedett a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2017 novemberében, az azt megelőző év ugyanezen hónapjához képest. A szervezett utazások fénykora már lecsengett és főleg Európán belül az egyéni utazások messze többségbe kerültek, így a szállodák igyekeznek a legnépszerűbb online platformokon hirdetni a szobáikat.

Mivel a fővárosban realizálódik az összes külföldivendég-éjszaka kétharmada, fontos, hogy Budapest egyre jobb lehetőségekkel várja az ideutazókat. A turizmus erősödése nem csupán a magasabb látogatószámot, de a nagyobb bevételt is magába foglalja: a kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 16 százalékkal emelkedett 2017 őszén, a korábbi év őszéhez képest.

Ezeket a szállodákat válaszd, ha a legjobb helyen akarsz megszállni!
A szállodáknak muszáj a jó értékelésekért versenyezniük, hiszen ez garantálja a fennmaradásukat és szerencsére, így a visszajelzések alapján az utazók is biztonságosan választhatják ki a számukra legmegfelelőbb szálláshelyet. A booking.com kereső oldalon például a szállásokat egy 10-es listán értékelhetik a vendégek az ott tartózkodást követően, a szálloda elhelyezkedése, a tisztaság, a személyzet, az étkezések, a komfortosság, a szolgáltatások, az ingyenes wifi minősége és az ár-érték arány alapján.

De nem csak az utazásszervezésben változtak az igények, az egyes szolgáltatások, vagy például a wifi minősége ugyanolyan fontossá vált (ha nem fontosabbá), mint a szobák tisztasága, vagy a szálloda elhelyezkedése. Mielőtt megmutatnák, hogy a szállóvendégek értékelése alapján melyek Budapest legjobb szállodái, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy az Olvasóink miként választanak szálláshelyet a rövidebb, főleg városnézős utazás során. Szavazz, hogy neked mik a legfontosabb szempontok, ha egy pár napos utazásnál szobát foglalsz!
Neked mi a 3 legfontosabb szempont a szálloda kiválasztásánál egy városnéző utazás során?
A szálloda elhelyezkedése
Tisztaság
Személyzet
Ét kezések
Komfortos szobák
Szolgáltatások minősége és sokszínűsége
Az ingyenes wifi minősége
Ár-érték arány
A vendégek korábbi értékelései
Szállodalánc márkaneve
doriddles

Mitől lesz legjobb egy hotel?

Megnéztük, hogy milyen magyarországi, illetve budapesti szállodákra adják a legjobb értékeléseket a vendégek. Elsőként elkészítettük a legmagasabb pontokat kapott négy-, illetve ötcsillagos budapesti hotelek listáját, majd folytatásként a következő cikkünkben egész Magyarországot is megnézzük, ugyanezen az elv alapján. Mivel rengeteg szálláshely közül lehet válogatni a fővároson belül is, így szűkítésként csak a felsőkategóriás hoteleket vettük alapul, apartmanok, apartmanhotelek, hostelek és más típusú szálláshelyek nem részei a listának.

Ezek alapján az első 5 helyre olyan szállodák kerülhettek be, amelyek a látogatók pontozása alapján elérték a minimum 9-es értékelést a booking.com számítási módszerei alapján. Továbbá a vélemények száma sem volt mindegy, itt önkényesen a minimum 500 véleménnyel rendelkező hoteleket vettük bele a listába, ennyi visszajelzéssel már valóságosnak érezhetjük az értékeléseket.

5. Hotel Parlament

Bizonyára nem meglepő, hogy az első 5 legjobb értékeléseket kapott hotelek mindegyike a belvárosban van, a turisztikai látványosságok közvetlen közelében. Az ötödik helyre egy olyan négycsillagos butik hotel került, amely - ahogyan azt a neve is sejteti - az országház közvetlen közelében helyezkedik el. Mintegy 1800 értékelés alapján 9,4 pontot kapott és a legtöbb vendég a barátságos személyzetet, a nagyszerű elhelyezkedést és az ételek minőségét dicsérte.

Ezeket a szállodákat válaszd, ha a legjobb helyen akarsz megszállni!
Kép forrása: booking.com

4. Prestige Hotel Budapest

Szintén az V. kerületben elhelyezkedő négycsillagos szálloda 2400 értékelés alapján kapott ugyancsak 9,4 pontot. A vendégek a központi elhelyezkedés mellett a személyzettel, a szobák felszereltségével és a berendezéssel voltak a legelégedettebbek.

Ezeket a szállodákat válaszd, ha a legjobb helyen akarsz megszállni!
Kép forrása: booking.com
Az első 3 legjobb értékelést kapott hotelről a következő oldalon olvashatsz.
Ez a cikk folytatódik
1 2
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1