FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Indul a lavina: megjelentek az első fizetős elektromosautó-töltők

Portfolio
Május 28-tól az ELMŰ-ÉMÁSZ elindítja új digitális direkt fizetési megoldásának tesztüzemét, amelynek során 5 kiválasztott töltőoszlopon várhatóan 1 hónapig 10 Ft/kWh egységáron tölthetik fel járműveiket az e-autósok. A próbaidőszak után viszont ennek a tízszeresébe fog kerülni a köztéri töltés az elektromos autó tulajdonosainak, amennyiben ezeket a töltőoszlopokat választják - az ELMŰ-ÉMÁSZ honlapján szereplő információk szerint. A többi szolgáltató egyelőre nem jelentett be hasonló lépéseket.

Az index írt róla, hogy a magyarországi áramszolgáltatók közül elsőként az ELMŰ-ÉMÁSZ vezet be kWh-alapú el-számolást és fizetést az e-autó töltőin, amelynek tesztüzeme május 28-án kezdődik. A megoldás teljesen digitális, a fizetés az eCharge+ applikációban rögzített bankkártyával történik. A tesztidőszak alatt a többi töltőpont továbbra is ingyenesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés