Előfizetői tartalom

Máris bővítenék a Bubit

Portfolio
A MOL Bubi közbringarendszer sikerén felbuzdulva máris annak bővítését tervezik. Az indulás első hónapjában már 120 000 fölött jár a bérlések száma, és több ezren váltottak jegyet vagy bérletet a zöld bringákra. A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott kötbért a BKK Tarlós István korábbi ígérete szerint a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, bővíti a zöld bringákkal lefedett területet: a tervek szerint tavasszal új gyűjtőállomásokat és kerékpárokat helyeznek üzembe - áll a BKK közleményében.

A közbringarendszert kivitelező konzorcium többször is olyan jelentős mértékben túllépte a teljesítési határidőket, hogy elérte a szerződésben meghatározott kötbérplafont, amelyet a vállalkozó is elismert. Az így befolyó csaknem 180 millió forintot a MOL Bubi fejlesztésére fordítják. Ebből a pénzből körülbelül 20 új gyűjtőállomással és 300 biciklivel tudják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés