Ingatlan

Megváltoztatja lakásunk árát a digitális átalakulás?

Portfolio
Magyarországon már legalább 14, kimondottan a protech-hez köthető cég működik, ami a népesség arányában nézve valamivel több, mint Lengyelországban, de kevesebb mint fele a német, és harmada-negyede az osztrák vagy a skandináv országok számainak. Ezek között 9 B2B, 4 B2C és egy kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó cég található. Az biztos, hogy a technológia újraírja a szabályokat, új munkaköröket, új üzleti lehetőségeket, sőt új iparágakat teremt - hangzott el a Property investment Forum 2018 konferencia PropTech and Innovation Stage részlegén James Dearsley előadásában.
A proptech a helyi problémákra kínál globális megoldásokat. A proptech nem a változás, hanem annak tünete - a változás maga a digitális átalakulás - és nem a technológia, hanem egy gondolkodásmód - mondta el előadásában James Dearsley, Co-Founder, Unissu.


James Dearsley

Co-Founder

Unissu

James is recognised as one of the leading thought leaders on the future of the real estate market. His role as the Co-Founder of Unissu, the global leader of PropTech data, information and resources, means he has an unrivalled perspective... Tovább »

A fizikai mellett a digitális infrastruktúra egyre fontosabbá válik, ami a jövőben az ingatlanok értékében is megmutatkozik. Az 5G hálózat az ingatlanpiacot is megváltoztathatja, a kérdés csak az, hogy melyik technológia mikor terjed el. A BigData már 2019-ben a mindennapjaink részévé válhat, az IoT, a 3D-nyomtatás, vagy a virtuális és a kiterjesztett valóság széleskörűbb alkalmazására 2020 előtt nem nagyon számíthatunk. A blockchain, a robotika és az okos energia ingatlanpiacon való elterjedése pedig 2021 környékén valósulhat meg, a legnagyobb hatása viszont az elterjedéstől függetlenül az okosenergiának, az IoT-nek, a BigData-nak és a 3D nyomtatásnak lesz - tette hozzá a szakértő.


Noha a technológia hatalmas sebességgel fejlődik, az építőipar hatékonysága az elmúlt évtizedek során alig növekedett. Felmérések szerint az építőipar digitalizációja jelenleg 4 százalékon áll, de ez is főleg a BIM-et foglalja magában. A BauApp által vállalati megoldásokra fejlesztett mobilalkalmazások ezen tudnak változtatni. A megfelelő technológia alkalmazásával az építési időben akár 30 százalék, az építési költségekben pedig 15 százalékos megtakarítás érhető el - mondta el Tamás Tibor, a BauApp Kft. kereskedelmi igazgatója.


Tamás Tibor

kereskedelmi igazgató

BauApp Kft.

 Tovább »

Egy karbantartót ma már egy fejtablet segítségével valós időben segíthetnek távmunkával abban az esetben, ha egy adott problémát saját maga nem tudna megoldani. Bár a technológia sok esetben drágának tűnik, a végső cél mégis a költségcsökkentés, a magasabb szolgáltatási színvonal, a fenntarthatóság és szabályozási környezetnek való megfelelés. A cégünk által fejlesztett TABlog is a hatékonyságot szolgálja, például egy irodaházi látogatóegyeztetésnél, de a virtuális és a kiterjesztett valóság során - például egy épület vizuális megjelenítése során - is a legújabb mobiltechnológiákat alkalmazzuk - mondta el Budaházy Szabolcs, az ARworks Kft.
ügyvezető igazgatója.


Budaházy Szabolcs

ügyvezető igazgató

ARworks Kft.

Egy rövid ELTE geológia szak próbálkozás után a KVIF-n végzett - majd a Coca Cola trainingmenedzsere, aztán a Raiffeisen Bank HR főosztályvezető-helyettese 5 évig , majd az Extreme Rendezvényügynökség vezetője volt... Tovább »

Egy iroda költözése HR szempontból is rengeteg kockázatot rejt magában. Az érzelmi elköteleződés csökkenése mellett az új iroda elhelyezkedése és az abból adódó utazási idő megváltozása is rendkívül fontos a munkavállalók szempontjából. Mi, a költözés előtt ezeket a kockázatokat mérjük fel, bevonva abba a munkavállalókat. Olyan szempontokat vizsgálunk, mint az utazási idő változása, a szolgáltatások minősége, a munkaerőpiaci helyzet vagy akár az irodai dizájn pozitív és negatív hatásai a régi és az új irodánál - hívta fel a figyelmet dr. Berki J. János, a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, és Lőrincz Orsolya, a Grow csoport Consulting üzletágvezetője.


dr. Berki J. János

Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgató

Futureal

Berki J. János a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, 2008 óta a Futureal munkatársa. Főbb projektjei a már elkészült Corvin Sétány projekt irodaházai és a csoport előkészületben... Tovább »



Lőrincz Orsolya

Consulting üzletágvezető

Grow csoport

Orsolya szakmai élete a szervezetfejlesztés és a változásmenedzsment körül forog. Tanulmányait a Corvinus Egyetem vezetés és szervezés tanszékén végezte, ahol később a tanszék munkájában oktatóként is részt vett.... Tovább »

A többek között szünetmentes áramellátással és akkumulátorokkal foglalkozó EXTOR Elektronikai Kft. Key account expert-je, Fellner Gábor előadásában elmondta, hogy cégük fő profilja a váltakozó- és egyenáramú szünetmentes áramellátás, melyre komplett megoldásokat nyújtanak. A cég az értékesítés és szerviztevékenység terén a németországi AEG Power Solutions GmbH kizárólagos magyarországi partnere. A tervezői adatszolgáltatástól, műszaki szaktanácsadástól kezdve az értékesítési és logisztikai folyamatok megszervezésén át, a berendezések telepítésén keresztül átfogó szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek.


Fellner Gábor

Key account expert

EXTOR Elektronikai Kft.

 Tovább »

A proptech a közlekedésben, azon belül is az elektromos autózásban is egyre jobban megjelenik, például a digitális parkolás és az e-mobilitás terén. Az agglomerációból naponta 275 ezer autó érkezik Budapestre, így az élhető városokhoz a parkolóhelyek megtalálása, vagy azok megosztása a hatékonyság növelése érdekében is kulcsfontosságú - mondta el Somogyi Zsolt, a Parkl Digital Technologies Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a Parkl összeköti a kihasználatlan parkolóhelyeket az azt kereső autósokkal, megspórolva a felesleges körözéssel töltött időt és üzemanyagot. Az okosparkolás koncepciójának kidolgozása és megvalósítása után, a cég most az e-mobilitás kihívásaira is keresi a megoldásokat.


Somogyi Zsolt

ügyvezető

Parkl Digital Technologies Kft.

Fiatal korától érdeklik a számítógépes hálózatok és digitális megoldások. Számos informatikai és technológiai projekt megvalósítója, aki a tervezéstől, ha kell, a szerelésig átlátja a részleteket. Mindig van... Tovább »

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
BJASZ20180925025