Előfizetői tartalom

Modern "hegyeket" építenek a világ számos pontján

Portfolio
A világ számos pontján egyre kevesebb a hely az építkezésekre, a sok ember elhelyezésének egyetlen módját pedig a gigantikus magasságokba törő épületek felhúzása jelenti. A tervek pedig egyre elképesztőbbek, a már megépült vagy a tervezett épületek közül az első 20 legmagasabb épület között 17 a jövőben készülhet el. Bár a csak lakóházként funkcionáló létesítmények ezeknél azért alacsonyabbak, így is hihetetlen magasságokban, több mint 400 méteren élhetnek az ezekben lakók. A fentiek mellett még Magyarország legmagasabb épületi is törpének számítanak, egyelőre a 100 métert sem nagyon lépjük át.

Magyarország jelenleg legmagasabb épülete sem haladja meg a 100 métert, a világon azonban a legmagasabb épületek szinte "az égig érnek". Ráadásul a tervek egyre nagyra törőbbek, az újonnan tervezett létesítmények letaszíthatják trónjukról az eddigi elsőket. A Jeddah Tower például a világ legmagasabb épülete lehet a 2020-ra tervezett befejezése után. Vagyis szinte olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés