Ingatlan

Több hónapot csúszik a budapesti luxusszálloda átadása

Portfolio
Csúszik a Párisi Udvar Hotel átadása, a vártnál 5 hónappal később, 2018 őszére várható a luxusszálloda megnyitója. Az építkezés lassulásának hátterében statikai problémák állnak, amely az eddigi 12,5 milliárd forintos beruházási költségeket is felnyomta. A környéken lakók nagy örömére hamarosan olyan fázisba jut az építkezés, hogy újra szabadon járhatóvá válik a Petőfi Sándor utca.
Szeptember 25-én került sor a szerződéskötésre, amelynek keretében a Párizs Property Kft. megállapodott a Hyatt Hotelsszel, az egykori Brudern-házból átalakított szállodát a Mellow Mood Hotels üzemelteti majd és The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni.

A Párisi Udvar Hotel megnyitását 2018 nyarára tervezték, azonban most olyan statikai problémák merültek fel az építkezés során, amelyek meghosszabbították a kivitelezésre szánt időt, így várhatóan 5 hónappal később, 2018 őszén nyithatja meg kapuit az ötcsillagos luxusszálloda.

Az Unbound collection másfél éve jött létre és a Hyatt részeként olyan márkát képvisel, amelyek a felsőkategóriás szállodák közül a különleges épületekben kerülnek kialakításra. Így lehet a korábbi Párisi udvar ikonikus épületéből a márka második európai szállodája.

Hermesz János az építkezés projektmenedzsere elmondta, hogy 1400 négyzetméternyi födémet kell kicserélni, amivel korábban nem számoltak, így nagyrészt ez okozza a csúszást. A többletköltség mintegy 700 millió forintot tesz ki, így a beruházás már meghaladta a 13 milliárd forintot.

Az építkezés miatt eddig lezárt Petőfi Sándor utca december 23-tól újra járható lesz az autósforgalom és a tömegközlekedés számára. Az építési munkálatok folytatásához most azonban a Ferenciek teréből fognak egy részt lezárni.



Több hónapot csúszik a budapesti luxusszálloda átadása
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1