Előfizetői tartalom

Az OPEC árzuhanástól fél - vége a sztrájknak Venezuelában - 24 USD-n az olaj

Portfolio
Meglepő gyorsasággal normalizálódott az olajkitermelés Venezuelában az országos sztrájk lezárulásával. A sztrájk előtti kitermelés 70%-át már elérte az ország. Mindemellett Szaúd-Arábia szintén a vártnál gyorsabban volt képes tartalék kapacitásait termelésbe állítani, így pillanatnyilag az OPEC-en belül már a jelentős árzuhanástól való félelem vált uralkodó tényezővé. Al-Attiyah, Qatar olaj minisztere április 24-re rendkívüli OPEC gyűlés összehívását szorgalmazza.

A fekete arany jegyzése az iraki háború kitörését megelőzően 40 dolláros szintig száguldott. A harcok megkezdését követően sem jelent meg azonban probléma az ellátási oldalon, így az olaj ára folyamatos esik. Az árcsökkentést erősítő tényezővé válhat, hogy Venezuelában véget ért a sztrájk és az ország immár a normál kitermelésének 70%-át újra elérte. Venezuela...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés