Előfizetői tartalom

FED vélemény: néhány hónap és beindul az amerikai gazdaság

Portfolio
Hamarosan ismét beindulhat a gazdasági növekedés az USA-ban. A szeptember eleji események igen negatív hatással voltal a gazdaságra, ugyanakkor jövőre ismét szignifikáns növekedés várható. Az élénkülés normalizálhatja a munkapiacot, és a kínálat a gazdasági növekedéssel együtt emelkedhet - állította William Pool, a St. Louis FED elnöke.

Pool egyetért vele, hogy a növekedés beindulásának időpontja igen bizonytalan, ugyanakkor ez inkább hónapokra lehet, mint évekre. Az ismételt konjunktúra azonban az eddigitől eltérő szerkezetben valósulhat meg. A terrortámadások után bizonyos iparágak relatív súlya, fontossága megváltozott, illetve a normál üzleti tevékenység menetében is történtek módosulások. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés