Előfizetői tartalom

Nokia: egy hamis csengőhang - skizofrén piac (3)

Portfolio
Nem igazán örvendeztette meg a befektetőket a Nokia. Egy-két hamis hang az elmúlt időszak warningja után is becsúszott a gyorsjelentésbe. Az árfolyam azonnali reakcióban 2.5%-ot esett. Az okok; - az árbevétel a menedzsment előrejelzésének legalsó szélén teljesült (-6%), - ezen belül a mobilkészülék eladások bevétele elmaradt a saját előrejelzéstől, - az EPS a korábban jelzett sáv közepén 19 eurócent lett, a probléma azonban már negyedévek óta az árbevétel alakulásával van - a társaság a korábbi 0.83 EUR EPS-sel szemben most 0.79-0.84 EUR EPS-t prognosztizál az egész évre vonatkozóan - a menedzsment 400-420 m darabról 400 m darabra csökkentette a globális mobilkészülék értékesítésre vonatkozó előrejelzését.

A piaci reakció azonban 10 perc elteltével megfordult és 11:15-kor már 3%-os emelkedést mutat a papír. A volatilitás a következő órákban feltehetően fennmarad, az értékítéletet a Nokia vezérigazgatójának 11:35-ös nyilatkozata korrigálhatja. (Érdemes megjegyezni, hogy a Nokia utolsó, igen kedvezőtlenül értékelhető negyedév közi tájékoztatója után sem tudott jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés