Előfizetői tartalom

Reuters poll: a vártnál gyengébb év volt 2003, javuló kilátások

Portfolio
A Reuters idei utolsó felmérésében az elemzők a jövő esztendőre emelkedő inflációt és enyhén élénkülő gazdaságot jósolnak. Az előrejelzések szerint csökken az államháztartás hiánya és némileg a folyó fizetési mérleg deficitje is, és két-három százalékot erősödhet a forint. A kamatok az elemzők szerint magasabbak maradnak, a nemzeti fizetőeszköz pedig gyengébb a korábban vártnál, és maradtak olyan elemzők, akik szerint még nem biztos, hogy a forint már túl van a rossz napokon.

Lassúbb élénkülés, gyengébb egyensúly. Az idei év utolsó és első felmérésének eredményeit összehasonlitva a magyar gazdaság szinte minden mutató tekintetében gyengébben teljesít, mint amire az év elején számitottak a piacok. A jövő év kilátásai is rosszabbak a korábban vártnál, bár az előrejelzések szerint a gazdasági növekedés üteme lassan gyorsul majd,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés