Előfizetői tartalom

TOP 10 story 2003-ban - 7.: Graphisoft: fordulat és szárnyalás

Portfolio
Az idei esztendőben ismét a befektetők figyelmének a középpontjába kerültek a Graphisoft papírjai, ami nem is csoda, hiszen a részvények az 500 Ft közelében lévő történelmi mélypontjukról 1,500 Ft fölé emelkedtek a társaság gazdálkodásában bekövetkező fordulatot követően. Az árfolyam azonban a harmadik negyedéves gyorsjelentést követően zuhanni kezdett, és 1,250 Ft körül stabilizálódott.

Mi állt a növekedés hátterében? 1. A társaság gazdálkodásában erőteljes fordulat következett be a tavalyi negyedik negyedévben, ekkor sikerült ugyanis egy szolid nyereséget elérni az ArchiCAD 8.0 piacra dobásának a következtében. Az ezt megelőző másfél évben a társaság veszteséget veszteségre halmozott, és több igen jelentős egyszeri tétel is terhelte az eredmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés