Előfizetői tartalom

Gazprom: 25%-kal növekvő bevétel

Portfolio
A Gazprom igazgatósági tagja, Yuri Komarov a Vremya Novostei napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a világ legnagyobb gázkészleteivel rendelkező társasága 2003-ban 25%-kal 16.5 mrd USD-re növelte bevételeit. A 25%-os bevétele növekedés mögött 8%-os export volumen bővülés és a nemzetközi gázárak jelentős emelkedése húzódik meg.

Az igazgatósági tag nyilatkozatában kiemelte, hogy a 8%-os volumen növekedés a világ gázfogyasztásának 3%-os átlagos bővülése mellett jó teljesítménynek tekinthető. A Gazprom stratégiai céljának tartja, hogy a Szovjetunió szétesése után a megromlott kereskedelmi kapcsolatait javítsa a FÁK tagállamokkal. A Gazprom számára elsődleges fontosságú az export teljesítmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés