Előfizetői tartalom

Draskovics: "a rugalmasabb szabályokat mindenkire azonos módon kell alkalmazni"

Portfolio
A stabilitási és növekedési paktumban meghatározott küszöbértéket, mely szerint az államháztartási hiány nem haladhatja meg a GDP 3 százalékát, rugalmasabban kell kezelni, ugyanakkor ezeket a rugalmasabb szabályokat mindenkire kötelezően alkalmazni kell - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter, aki jelen volt az EU-tagállamok keddi brüsszeli pénzügyminiszteri tanácsülésén - tudósított delelőtt az MTI. Magyarország a Stabilitási és Növekedési Paktum előírásainak tiszteletben tartása mellett a következetességet és az egyenlő elbánást is fontosnak tartja - áll a Pénzügyminisztérium délutáni tájékoztatójában.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter - a május elsején csatlakozott 10 ország pénzügyminisztereihez hasonlóan - ma először vett részt teljes jogú tagként Brüsszelben az Európai Unió pénzügyminisztereinek szokásos tanácskozásán, az ECOFIN (Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa) ülésén. A pénzügyminiszterek tanácsa mai ülésén többek között megvitatta az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés