Előfizetői tartalom

Ismét kormányválság Lengyelországban - leszavazták a kijelölt miniszterelnököt

Portfolio
Nem adott bizalmat a lengyel parlament a kijelölt miniszterelnöknek, így Marek Belka elbukott. A kormányválságok sorozata ezzel folytatódik, mely igen negatívan veszi ki magát az Európai Unióhoz frissen csatlakozott ország esetében. Mint ismert a korábbi lengyel kormányfő - Leszek Miller - a csatlakozás másnapján, május 2-án adta fel hivatalát. Az elhúzódó belpolitikai válság árt a gazdaságnak, a nemzeti valutának és félő, hogy az ország nem tudja megfelelően kihasználni a friss EU-tagság nyújtotta előnyöket.

A lengyel 460 tagú parlament pénteken esti szavazásán - amelyen a kijelölt miniszterelnök kormányának felállására kellett volna rábólintaniuk a képviselőknek - 260:188 arányban leszavazták Marek Belka kormányfői kinevezését. A Világgazdaság a Bank of America Londonban működő feltörekvő piaci kutatócsoportjának vezetőjét idézve kiemeli, hogy a varsói kormány "fiskális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés