Előfizetői tartalom

Mosonyi: "a MOL nem felvásárlási célpont" - 30 mrd Ft profit idén a gázüzletágban

Portfolio
Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Bloombergnek, hogy a magyar olajcég iránt - felvásárlási célpontként - nem érdeklődik senki. Csupán elméletben létezik a felvásárlás, de a valóságban ez nem jelentkezik. Mosonyi elmondása szerint a MOL gázüzletága az idei évben 30 mrd Ft profitot termelhet. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a meg kell tartania a divíziót a MOL-nak. Amennyiben a MOL nem tud regionális szereplővé nőni a gázszegmensben, úgy a gázüzletágban lekötött tőke magasabb megtérüléssel invesztálható olaj és gázmezők vásárlására (a gázkitermelésből nem vonul ki a MOL).

Örökzöld téma a tőkepiacon a MOL esetleges ellenséges felvásárlása. A legnépszerűbb szcenariókban orosz olajcégek vásárolnák meg a MOL többségi részesedését. (A társaság közgyűlése egyébként az EU-szabályozásnak megfelelően több ponton is korrigálta az alapszabályát, mely elvileg könnyíthetné egy felvásárló dolgát.) Mosonyi azonban minden ilyen jellegű spekulációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés