Előfizetői tartalom

Mi épül Etyeken: közel 40 ezer m2 - néhány részlet

Portfolio
Hiller István kulturális miniszter még a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon jelentette be, hogy Andrew G. Vajna filmproducer és Demján Sándor üzletember egy hazánkban eddig példa nélküli vállalkozás keretében egy filmközpont építésébe kezd Etyeken. Az építtetők az új stúdiókomplexumot Korda Sándorról, a Magyarországon, Angliában és Hollywoodban egyaránt alkotó, világhírű filmesről nevezik el. Az épületkomplexum teljes alapterülete a kiegészítő létesítményekkel együtt közel 40 ezer négyzetméter.

A jelenlegi tervek és számítások szerint a filmstúdió - teljes kihasználtsága esetén - több mint 1000 főt foglalkoztat majd. A Korda Sándor Stúdió olyan többfunkciós komplexum lesz, amely nemcsak filmgyártással, hanem a filmgyártáshoz kapcsolódó kulturális és szórakoztató tevékenységekkel is foglalkozik, sőt, az etyeki térség pihenésre, regenerálódásra módot adó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés