Előfizetői tartalom

Elemzői vélemény az inflációs adatokra: nincs meglepetés, 50 bp-os kamatcsökkentés lehet

Portfolio
A Központi Statisztikai Hivatal ma reggel közölte az októberi inflációs adatokat: az egyhavi árváltozás 0.5%-os, míg az éves drágulás 6.3%-os volt. Az adatok megfeleltek a várakozásoknak, így Németh Dávid, az ING elemzője szerint komolyabb piaci hatás sem várható. A szakértő szerint folytatódhat a dezinflációs folyamat az elkövetkezendő időszakban is. Az MNB Monetáris Tanács november 22-i ülésén 50 bázispontos kamatcsökkentésről dönthet.

Németh elmondása szerint a nyers élelmiszereknél az általuk prognosztizáltnál kisebb drágulás következett be, mely kedvezően hatott az infláció alakulására. Szintén az alacsonyabb áremelkedés irányába hatott az erős forint miatt olcsóbbá váló import is (pl. tartós fogyasztási cikkek). A forint ereje a ruházati termékek szokásosnál kisebb áremelkedésében is megjelent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés