Előfizetői tartalom

Elengedték Irak adósságának 80 százalékát

Portfolio
A Párizsi Klubba tömörült hitelező országok elengedik Irak adósságának 80 százalékát, amely vasárnap született megállapodáshoz az orosz kormány is csatlakozik. Jean-Pierre Jouyet, a Klub elnöke elmondta, hogy Bagdadnak a párizsi szervezettel szembeni adóssága az eddigi 38.9 milliárd dollárról 7.8 milliárd dollárra csökken. Az adósság-elengedés az elkövetkezendő négy évben három lépcsőben valósul meg.

A 19 országot tömörítő párizsi szervezet döntése iránymutatás lehet a többi hitelező magatartására vonatkozóan is, hogy a háború-sújtotta állam mintegy 120 milliárd dollárra becsült adósságát a többi hitelező ország, illetve magánhitelező is engedje el. Az adósság-elengedés kérdése jelentős feszültségeket, vitákat okozott az elmúlt időszakban, hogy mekkora tartozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés