Előfizetői tartalom

A forinterősödés (egyik) oka, a deviza hitel "láz": vajon folytatódhat-e?

Portfolio
A forint elmúlt időszakban tapasztalható erősödésének hátterében már nem (csak) a külföldiek forint vásárlásai, hanem a belföldi piaci szereplők devizahitel felvételei (is) állnak. Alábbi írásunkban az MNB adatai alapján azt vizsgáljuk, hogy milyen mértékű devizahitel felvételt eszközöltek a háztartások, a vállalatok, valamint a non profit szervezetek az elmúlt hónapokban, s mik az érvek és ellenérvek ennek a tendenciának a folytatódása mellett, illetve ellen.

Háztartások: karácsonyi roham előtt?. Háztartások Az elmúlt időszakban tapasztalható folyamatokat talán a háztartások hitelfelvételi (fogyasztási, lakás, egyéb) adatain keresztül lehet a legjobban nyomon követni. Amint az az alábbi grafikonon is látható, a háztartások az idei évben gyakorlatilag 0%-ról 70%-ra növelték deviza hiteleik részarányát az új hitelek esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés