Előfizetői tartalom

Putyin keresztbe tett az amerikai adatoknak - Pánikoltak a befektetők

Portfolio
Rendkívül mozgalmas volt a délután a piacokon: míg az elemzői várakozásoktól elmaradó amerikai munkaerő-piaci adatokra kisebb rali indult el, addig Putyin szavait követően pánikolni kezdtek a befektetők. Putyin ugyanis az oroszok támogatásáról biztosította Szíriát, amennyiben fegyveres beavatkozásra kerülne sor a közel-keleti országban. Az amerikai kereskedés későbbi óráiban, Barack Obama elnök beszédét követően megnyugodni látszottak a kedélyek, az S&P 500 index a hirtelen esését korrigálta. Később azonban a piacok előnye szertefoszlott és összességében egy gyenge hozamú, de nagy volatilitású napot tudhat maga mögött Amerika. A magyar tőzsdén végig az eladók irányították a kereskedést, a BUX végül 0,6 százalékkal került lejjebb, amit elsősorban az OTP 1,8 százalékos esése magyaráz.

2013. szeptember 06. 22:05 Megosztás Mozgalmas napot zárt az amerikai piac Mozgalmas napot tudhat maga mögött az amerikai tőkepiac. Először az orosz elnök veszélyes kijelentéseire láthattunk egy rendkívül erőteljes reakciót a globális piacon fellelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés