Prémium

A kitartás meghozza az eredményt (x)

Portfolio
Vízilabda és befektetési alapkezelés. Két külön világ, mégis van bennük valami közös: az eredményekhez kitartásra van szükség.

Szirányi Balázs Világkupa-győztes vízilabdázó és Büki András, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója. Két kitartó ember, akik kiemelkedően sikeresek lettek saját területükön.

A vízilabdában a center feladata, hogy a védőjátékosok szorításában is kiharcolja és meg is tartsa pozícióját az ellenfél kapuja előtt. A befektetések világában is szükség van a kitartásra, mert gyakran előfordul, hogy egy döntés csak, hosszabb idő után, átmeneti veszteségeket követően hozza meg a várt eredményt.

Szirányi Balázs utánpótlás játékosként a magyar junior válogatottal 2001-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes. 2010. és 2018. között a spanyol férfi vízilabda válogatott tagja, Világkupa győztes, Világliga ezüstérmes. Londonban és Rio de Janeiroban az olimpiai 6. és 7. helyezett csapat tagja volt. Klubcsapataival kétszeres magyar, négyszeres spanyol bajnok, ötszörös spanyol Király-kupa, háromszoros Katalán-kupa, kétszeres spanyol Szuperkupa, Bajnokok Ligája, Európai-szuperkupa és kétszeres LEN-kupa győztes.

Büki András a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett 1999-ben, majd 2005-ben megszerezte a CFA oklevelet is. 2000. és 2001. között a Merrill Lynch bécsi irodájában dolgozott, majd 2001. és 2006. között a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, ahol a devizatartalék kezelésével foglalkozott. 2007. januárjától a Budapest Alapkezelőnél kötvény portfoliókezelő, majd 2007. októberétől az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója lett. Szakterülete a nemzetközi kötvénypiac, valamint a devizapiacok.

A kitartás meghozza az eredményt
Szirányi Balázs és Büki András
Az OTP EMDA Alap hosszú távon az egyik legjobban teljesítő hazai abszolút hozam alap. Befektetései főként a feltörekvő piacokra fókuszálnak, de nem köthetők előre meghatározott régiókhoz, országokhoz vagy eszközosztályokhoz. Az alap származtatott eszközöket is igénybe vehet, így nem csak az eszközök árfolyamának növekedéséből, hanem csökkenéséből is profitálhat, illetve tőkeáttétel alkalmazásával növelheti az befektetések hatékonyságát.

Az alap célpiacait figyelve olyan alul- vagy túlértékelt eszközöket keresek, amelyeknek az értékeltsége szerintem nem tartható fenn sokáig. Ha ilyen eszközökbe fektetek, akkor tulajdonképpen arra fogadok, hogy ezeknek az árfolyama oda tér vissza, ahol közgazdaságilag indokolt lenne. Sokszor előfordul azonban, hogy ezek a folyamatok csak a vártnál később indulnak el. Ilyenkor erős meggyőződésre és kitartásra van szükség, hiszen az alap mindaddig gyengén fog teljesíteni, amíg a várakozásaim beigazolódnak

- mondta el Büki András.

A kitartás hosszú távon meghozta az eredményt, hiszen az OTP EMDA Alap a Privátbankár.hu Klasszis 2019. szakmai díjazásán az elmúlt 10 év három legjobb abszolút hozam alapja közé került.

Az alapról részletesen IDE KATTINTVA tájékozódhat.

A befektetési jegyek elérhetőek az OTP Bank fiókhálózatban, illetve az OTPdirekt elektronikus csatornáin keresztül, illetve több más pénzintézet is ajánlja az alapot privátbanki ügyfelei számára.

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek