Vannak lakóparkok, ahol a lakások 40 százalékát eladják már az első kapavágás előtt. Budapest verhetetlen a lakóparképítésben, de egyre több vidéki nagyvárosban is próbálkoznak ezzel.

Több ezer új lakás épült a budapesti lakóparkokban az elmúlt 3-4 évben, 2019-ig pedig 10-13 ezer kivitelezése érhet véget - írta az Otthontérkép.hu. 600-700 ezer forintos négyzetméterár alatt alig találni ilyen új építésű lakást Budapesten és környékén, de a vidéki nagyvárosokban is 470-500 ezer forint az alsó küszöb. Az elmúlt években Győrben, Debrecenben, Miskolcon és Kecskeméten is indult ilyen beruházás.

Budapesti ingatlankörkép


Az ingatlanfejlesztők még a kivitelezés megkezdése előtt eladják a lakások 20-40 százalékát. A vásárlók közül néhányan nem sokkal a befejezés után ismét értékesítik az ingatlanjaikat. A többség viszont általában 3-4 évet vár, és csak azután válik meg a lakásoktól, addig pedig kiadja - mondta el Mester Nándor, az Otthontérkép.hu vezető elemzője.

A legmagasabb hozammal a 9. kerületi 35-50 m2-es téglalakások bírnak, a legkeresettebb viszont a 13. kerületi, 45-60 m2 közötti lakás, de itt valamivel gyengébb hozam jön ki.

A IX. kerületi lakáseladásokról a legnagyobb pesti beruházás, az 534 lakást megálmodó Allure Residence Budapest értékesítőit kérdeztük.

Vezető értékesítőjük szerint érdemes megemlíteni az Allure Residence Budapest esetében, hogy a 2018 második negyedévében átadásra kerülő A épület első ütemének minden lakása elkelt, a második ütemből már csak néhány lakás szabad, és szeptember végén megnyitották a harmadik ütemet is. Az elmúlt két hónapban ezen lakások több mint 40%-a kelt el.

Budapesti ingatlankörkép


A kerületben szabad újépítésű kislakásokat nagy választékban jelenleg az Allure Residence Budapest lakópark kínál, amelynek lakáslistája itt érhető el: allurebudapest.hu/hu/lakasok.

További információt a weboldalon és a Facebook.com/allurebudapest oldalon találhatnak az érdeklődők.
Budapesti ingatlankörkép


(x)