Az nem kérdés, hogy a jövő közlekedése az elektromos meghajtású autókról szól. A környezetkímélő járművek használatával csökken a károsanyag-kibocsátás és a légszennyezés, ráadásul használatuk számos előnnyel jár, az alacsony üzemanyag-költségtől kezdve az ingyenes parkolásig. Az E.ON E-flotta szolgáltatása kedvező áron elérhető vállalkozások és önkormányzatok számára is, és olyan hasznos szolgáltatásokat is tartalmaz, mint a dedikált flottakezelői kapcsolattartó.


Az elektromos autók egyre több európai országban jelentenek működőképes alternatívát a hagyományos meghajtású járművekkel szemben. Felmérések szerint az elektromosan tölthető új járművek piaci részesedése Európán belül Norvégiában a legnagyobb 53 százalékkal, a norvégokat Svédország (7,6 százalék), Finnország (5,2 százalék), Hollandia (5,1 százalék) és Portugália (3,1 százalék) követi a sorban. Magyarországon ez az arány jelenleg 1,5 százalék. Egy másik mutató szerint hazánk egyre felkészültebb az ilyen járművek használatára: 1500 nyilvános töltőállomás van, 1000 lakosra pedig 0,15 töltőhely jut, ezzel Németország mögött, a 11. helyen állunk Európában.

Hogy juthat egy cég, önkormányzat elérhető áron elektromos autóhoz?


Egyértelmű tehát, hogy a jövő közlekedése az elektromos meghajtású autókról szól. A környezetkímélő járművek használatával csökken a károsanyag-kibocsátás és a légszennyezés, és jelentősen javul az életminőség. A hosszú távú kilátások mellett az elektromosautó-flotta számos azonnali előnnyel is jár, és már kedvező áron elérhető.

Az E.ON E-flotta szolgáltatása havidíjas konstrukcióban, 36 hónapos időtartamra vehető igénybe, mely az ügyfél igénye esetén módosítható, maximum 5 éves futamidőre. A flotta havi szolgáltatási díja tartalmazza a járművek időszakos szervizeit, a téli-nyári gumicseréket, a kötelező felelősségbiztosítást és a Casco biztosítást is. Amennyiben a szolgáltatás ideje alatt a járművekkel kapcsolatban kérdés merül fel, az E.ON E-Flotta vonalán a szolgáltató ügyintézői segítenek.

Az E.ON E-flotta elsősorban azért éri meg az ügyfeleknek, mert alacsony a fenntartási költség:


  • nincs extra üzemeltetési költség, minden kiadást a havi szolgáltatási díj tartalmaz, melynek ÁFA tartalma akár 100%-ig visszaigényelhető;
  • a havidíjas konstrukció könnyebben tervezhetővé teszi az üzemeltetési költségeket a benzin/dízelüzemű gépjárművekhez képest;
  • a vállalkozás mentességet kap a gépjárműadó, a cégautó adó és az átírási illeték alól, a havi szolgáltatási díj tartalmazza a Casco biztosítást és a kötelező felelősségbiztosítást is;
  • minden szervizzel és biztosítással kapcsolatos ügyet az E.ON által biztosított dedikált flottakezelő kapcsolattartó intéz.
  • Ráadásul sok településen, így Budapest teljes területén ingyenesen lehet parkolni az elektromos autókkal, illetve be lehet hajtani védett övezetekbe is.

Milyen autókat választhatunk az E-flotta szolgáltatásban?


Az önkormányzatoknak is megéri


Az E-flotta szolgáltatás számos előnyt biztosít az önkormányzatoknak is, hiszen a környezettudatosságon túl a település üzemeltetési költségeinek csökkentése is fontos szempont lehet a város vezetésének. Mivel a gépjárművek használatáért az önkormányzat havi szolgáltatási díjat fizet, így jól tervezhetővé válnak az autókhoz kapcsolódó költségek. Gépjármű- és cégautó, illetve regisztrációs adó, valamint illeték és átírási költségek sem terhelik az e-flottát.

Az E.ON komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl teljes körűen ellátja az üzemeltetési feladatokat is.

Nézzünk néhány konkrét példát:

Szolnok


A szolnoki önkormányzat és intézményei már lassan két éve élvezik az E.ON E-flotta előnyeit."A felelősségünk nem csupán a jelennek kell, hogy szóljon, hanem a jövőnek is elszámolással tartozunk. Az elektromos autók gazdaságosak, nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, s ami a legfontosabb: többször tudunk eljutni ügyfeleinkhez a költségek emelkedése nélkül. Márpedig egy közpénzből gazdálkodó önkormányzat számára rendkívül fontos a takarékosság, a céltudatosság, s a környezet védelme. Ez vezérelt bennünket akkor, amikor igent mondtunk az E.ON-nak, s egyúttal igent mondtunk a jövőre!" - mondta el Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Székesfehérvár


A székesfehérvári önkormányzat és intézményei már lassan két éve élvezik az E.ON E-flotta előnyeit."Az életminőség egyre jobban felértékelődő kérdés napjainkban egy város életében, amelyhez a levegőtisztaság, a zajterhelés szintje is hozzátartozik. Ezért alapvetően az elektromos autók használatát, annak elterjesztését is környezetvédelmi fejlesztésnek tekintjük. Különösen fontos ez a Székesfehérváron kiemelkedően magas gépjárműszám miatt. Az önkormányzat a Városfejlesztési Kft.-nél már használatba állított elektromos autókat, a Béla úti városi temetőben pedig elektromos kisbusz közlekedik. Most három újabb gépjármű követi ezeket a sorban, amelyet az Egyesített Szociális Intézmény, a Humán Szolgáltató Intézet és a Polgármesteri Hivatal fog majd használni - köszönjük az E.ON-nak és a Nissannak az együttműködést. Ezt a folyamatot, gyakorlatot egyébként szeretnénk tovább folytatni a városban. Fontos elmondani azt is, hogy nemcsak a gépjárművek száma bővül, hanem a töltőállomások száma is a városban, ami ugyanolyan fontos kérdés az elektromos autók használatában." - mondta el dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

(x)