Prémium

Felszolgálsz Londonban, vagy kávézót nyitsz Budapesten? (x)

Portfolio
Az elmúlt évek alatt több kisvárosnyi fiatal, vállalkozó szellemű esetleg kalandvágyó honfitársunk hagyta el az országot, hogy Európa nyugati felében, esetleg a tengerentúlon próbáljon szerencsét, kezdjen új életet. A jobb élet, a magasabb bérek, a kiszámíthatóbb körülmények rövidebb, de inkább hosszabb időre külföldön tartják őket. Az általános világgazdasági fellendülés hatására Magyarországon is beindult a gazdaság, megnőtt a fogyasztás és a munkanélküliség sok szektorban munkaerőhiányba fordult át.
A kormányzat erőtlen próbálkozásokat tesz a fiatalok hazacsábítására, a piaci szereplők pedig folyamatos béremelésre kényszerülnek a munkaerő megtartására. Azonban a 10-20 %-os emelés -ami a gyakran megterhelő a cég számára-, nem elegendő a fiatalok itthon tartására. Mi lehet az a vonzóerő, amivel csökkenteni lehetne a kivándorlás mértékét?

Beszélgetőtársunk dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára.

dr. Mandel Katalin: A kivándorlási trendet mi is tapasztaljuk évek óta és azt is látjuk, hogy az eddigi intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Korlátozott béremeléssel már nem lehet megtartani az embereket, nagyobb arányú bérfejlesztést és azt ezt terhelő járulékokat pedig nem tudják kigazdálkodni a piaci szereplők. Én úgy látom, akkor tudunk hazacsábítani és itt tartani fiatalokat, ha az alkalmazotti létnél komolyabb kihívásokat és nagyobb pénzkereseti lehetőséget kínálunk a számukra, ez pedig a saját vállalkozás indítása.

Portfolio: Egy vállalkozás indítása nem a legegyszerűbb mutatvány, sok előkészületet igényel és a működtetése is tapasztalatot kíván.

MK: Igen, evvel tökéletesen egyetértek. Azonban, ha egy franchise hálózathoz kapcsolódik valaki, kész receptúrát kap a vállalkozáshoz. Kidolgozott arculatot, bevezetett márka nevet, know-how-t, pénzügyi tervet, marketing koncepciót. Egy franchise rendszer nemcsak segíti a partnerét a vállalkozás elindításában, hanem meg is tanítja vállalkozni átvevőit. Aki megbízható, kipróbált üzletet szeretne, annak a franchise-t ajánlom.

Portfolio: Tehát teremtsünk vállalkozási lehetőséget, vállalkozásbarát környezetet az emberek számára?

MK: Úgy gondolom, hogy a vállalkozás az egyik kulcsa annak, hogy a fiatalok itthon maradjanak. És ez a kulcs éppen nem bezárja őket, hanem kinyitja a számukra a lehetőségeket. Ezért is választottuk szlogenünknek " a felszolgálsz Londonban, vagy kávézót nyitsz Budapesten?" kérdést. Ez jól tükrözi ajánlatunkat, azok számára, akik azon gondolkodnak, hogy itthon vagy külföldön folytassák az életüket.

Portfolio: Van Magyarországon olyan "franchise kínálat", ami elég vonzó lehet ahhoz, hogy a tehetséges fiatalokat maradásra bírja?

MK: A Magyar Franchise Szövetség több, mint 60 rendszergazda tagot számlál, jelentős részük folyamatosan keres partnereket. A Magyar Franchise Szövetség február 1-én franchise kiállítást szervez, ahol szövetségi tagok és más franchise hálózatok is bemutatkoznak.

Mindazok számára akik az itthon maradás, valamint a saját sikeres vállalkozás indítása mellett teszik le a voksukat javasoljuk, hogy látogassanak el erre a rendezvényre.

További információ és regisztráció: www.franchise.hu

(x)
Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13