Prémium

Franchise Börze, a legmenőbb hazai vállalkozások seregszemléje (x)

Portfolio
Hazánkban jelenleg több mint 300 franchise hálózat működik. Ágazati megoszlás szerint, a hazai franchise szektoron belül a legnagyobb súlyt az élelmiszer kiskereskedelem képviseli (COOP, SPAR, stb.), majd ezután következnek a pékségek (Fornetti, Pékpont, P&P), majd az ingatlanközvetítéssel és gyógyszer kereskedelemmel foglalkozó hálózatok.
Az elmúlt években gombamód szaporodtak a franchise üzletek, amint azt Mandel Katalintól a Magyar Franchise Szövetség főtitkárától megtudtuk, a Magyar Franchise Szövetségnek 70 regisztrált tagja van, ők összesen 14 000 egységgel/ üzlettel rendelkeznek, amelyből 10 000 franchise partnerek tulajdonában van. A magyarországi franchise hálózatok 70%-a hazai, 30%-a pedig külföldi alapítású.

A franchise üzleti modell népszerűségét annak köszönheti, hogy kiszámíthatóbb, mintha egy teljesen új vállalkozás beindításába kezdenénk. A modell lényege, hogy franchise díj befizetéséért cserébe a vállalkozó megkapja a márkanév használati jogát, know how-t, valamint folyamatos támogatásban is részesül. Amennyiben egy jól működő hálózathoz csatlakozik, a bukás kockázata is sokkal kisebb, hiszen egy kipróbált, máshol már bizonyított, jól működő recept alapján vezetheti kezdő vállalkozását. További előnye, hogy a vállalkozó megőrzi függetlenségét, ugyanakkor nem marad egyedül az üzletmenetben, a felmerülő problémák kezelésében.

Annak, akik most gondolkoznak franchise hálózathoz való csatlakozáson, jó lehetőséget biztosít a 2018. február 1-én a megrendezésre kerülő Franchise Börze. A Franchise Börzén azokkal a hálózatokkal lehet találkozni, akik szintén új üzleti partnereket keresnek. Aki ellátogat a kiállításra több régóta sikeresen működő hálózat mellet (Fornetti, a Duna House, a Borháló vagy az Otthon Centrum) új, fiatal, de már bizonyított hálózatokkal is megismerkedhet. -nyilatkozta Mandel Katalin. A kiállítást konferencia kíséri, ahol előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket hallgathatnak résztvevők a franchise vállalkozásról.

Regisztráció, további információ www.franchise.hu

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek