A Gramex Drinks, a saját márkás üdítőitalok vezető magyarországi gyártója, örömmel jelentette be új beruházását egy újabb, korszerű aszeptikus töltősorba. Ezzel a beruházással a Gramex által foglalkoztatott szakképzett és szakképzetlen munkaerő száma is növekedni fog a cég magyarországi üzemében, Veresegyházon.

A Gramex Drinks - az egyetlen olyan saját márkás üdítőital gyártó ma Magyarországon, aki aszeptikus palackozási technológiával PET palackos italokat gyárt- egy második aszeptikus töltősor beruházását kezdte meg. Az aszeptikus technológia lehetővé teszi az üdítőitalok tartósítószer nélküli gyártását. Az új gyártósort a KHS-től, a vezető németországi töltősor-gyártótól szerzik be. Ez az új beruházás megduplázza majd a Gramex Drinks aszeptikus töltőkapacitását, így a cég ki tudja szolgálni a jelenlegi partnereinek a növekvő igényeit és tovább tudja fejleszteni az export tevékenységét is.

Kapacitásbővítés a Gramex Drinks-nél!


Ezt a jelentős beruházást részben a részvényesek (Arx Equity Partners és a Darby Private Equity, -amely a Franklin Templeton cég leánycége) alaptőke emeléséből, másrészt pedig egy hosszú távú befektetési hitelből finanszírozzák.

A Gramex Drinks ügyvezetője, Gerry Lenihan így kommentálta a befektetést: "Látjuk, hogy a fogyasztók és a kereskedők részéről is gyorsan növekszik az igény az egészséges üdítőitalok iránt, melyek nem tartalmaznak tartósítószereket és mesterséges adalékanyagokat. Ezzel a beruházással ennek a fokozódó keresletnek szeretnénk megfelelni."
A Gramex Drinks igazgatótanácsának elnöke, José de la Iglesia hozzáfűzte: "Ez a beruházás egyértelművé teszi, hogy a Gramex Drinks Magyarországon az egyetlen szereplője és specialistája az aszeptikus, saját márkás üdítőitalok gyártásának. Ezenkívül jó alapot szolgáltat ahhoz is, hogy tovább fejlesszük ezt az üzletágat Közép-Európában."

(x)