Prémium

Siker és innováció a vasalat gyártásban (x)

Portfolio
Wirtschafts Woche: "2018. évi világpiaci vezető" cím a Rotónak.
"2018. évi világpiaci vezető" címmel jutalmazta a Rotót a német Wirtschafts Woche magazin. A németországi székhelyű cég 80 évvel ezelőtti megalakulása óta összesen félmilliárd bukó/nyíló vasalat-garnitúrát értékesített. Ezzel 55 országban ők lettek a legtöbb ilyen típusú garnitúrát értékesítő csoport. Új termékvonala, az NX Európa szintű bevezetésének előkészületei itthon áprilistól folynak.


A St. Gallen Egyetem független elemzésére építő gazdasági magazin a Rotónak adományozott címmel, a vasalatgyártó cég azon 80 éves innovációját ismerte el, amely 1935-ben, az első ipari gyártású bukó/nyíló vasalat bevezetésével vette kezdetét. A cég egy másik újítása 1968-hoz köthető, amikor is a világon elsőként készített felnyíló tetőtéri ablakokat. Ha ma körülnézünk otthon, nyílászáróink vasalatai 40% eséllyel a soproni gyárban készültek.

Siker és innováció a vasalat gyártásban
Az idei év jelentős mérföldkövet jelent az innovációk sorában: 2018-ban kezdődik az új szériás NX vasalatok bevezetése. Ezek a vasalatok még inkább szolgálják az ablakoktól elvárt XXI. századi energetikai és biztonsági követelményeket.
"Hónapok óta folynak az előkészületek, hogy a leghatékonyabban támogathassuk a gyártó cégek átállását az új modell alkalmazására. Terveink szerint gyártó partnereink mintegy 30 %-ához jutunk majd el idén, hogy a folyamatokat helyi szinten támogassuk." - árulta el Mayer Kornél, a Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. Termék és Marketing vezetője.

Siker és innováció a vasalat gyártásban
A szakember szerint a köznyelv leginkább a profilok szerkezetét és az üvegezést tekinti mérvadónak a nyílászárók minőségének megítélésében, a vasalatok szerepéről pedig gyakran megfeledkezik.
Az "okos otthon" jellegű megoldások természetesen egyetlen innovatív gyártó kínálatából sem hiányozhatnak, ezeket a cég egy idei kiállításon, a Fensterbau Frontale-on mutatta be. A lövői Roto gyárban 1986 óta készülnek a minőségi vasalatok. A cég 650 munkavállalójának fele legalább 10 éve, 5%-uk pedig három évtizede dolgozik a cégnél.

A Roto csoport 2016. évi árbevétele közel 4900 fős alkalmazotti állomány mellett mintegy 630 millió Euró volt.

A Roto Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. nettó árbevétele magyarországi értékesítéséből:
2016: 10.295.507 € - 3.204.946.106 Ft
2017: 11.538.595 € - 3.568.586.329 Ft
Magyarország mellett 14 környékbeli országot magában foglaló dél-kelet európai régió piacain realizálódó árbevétel meghaladta a nettó 11 mrd forintot (2017.), és 2018-ra nagyságrendileg 5% árbevétel növekedéssel számolnak.

www.roto.hu

(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek