Prémium

Töretlen lelkesedéssel halad a Startup Campus Program (x)

Portfolio
A Startup Campus innovatív vállalkozásösztönző programot 2015-ben indította el az Enterprise Hungary, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.
Az egyetemi inkubációs programként indult Startup Campus ma már több szolgáltatást nyújt hazai és régiós startup-ok számára. Kovács Zsolttal, az Enterprise Hungary ügyvezetőjével beszélgettünk az elmúlt két évről és a 2018-as tervekről.

Hogyan indult a Startup Campus Program?

Hiszek benne, hogy az alulról jövő valós piaci igényre választ és megoldást nyújtó kezdeményezések lehetnek igazán sikeresek hosszú távon. A Startup Campus is egy jó példa erre.

Az innovációs ökoszisztéma meghatározó szereplői az egyetemek. Mi azt a hiányosságot azonosítottuk 2015-ben, hogy kiaknázatlanok az egyetemi hallgatói tudáshálón születő üzleti ötletek, kevés program ösztönzi a felszínre kerülést és a piacra lépést. A NKFIH támogatásával erre a kihívásra dolgoztuk ki az egyetemi inkubációs programunkat.

Töretlen lelkesedéssel halad a Startup Campus Program
Startup Campus Roadshow Budapest - nyitóállomás
Eddig 6 egyetemvárosban és Londonban mutattuk be a programot. Büszkék vagyunk rá, hogy a vidéki intézményekkel kiemelten foglalkozunk, sok tehetséges fiatal található a fővároson kívül. Ki kell emelnem a képzés londoni programját, ami kifejezetten a kint élő magyar fiatalokra és egyetemistákra fókuszál.

Az elmúlt két évben több mint 110 eseményen 3000 fiatalt ért el a program, 50 partnerrel dolgoztunk együtt. A Startup Campus által felfedezett egyetemi ötletek, cégek 2017 év végéig 400 millió forint kockázati tőkét vontak be.



Milyen szolgáltatások érhetőek még el a Startup Campusban?

Az egyetemi inkubációs program mellett kiemelten foglalkozunk a hazai és régiós startupok nemzetközi piacra lépésével. A cégek számára a legnagyobb kihívás az idő, hiszen kiélezett globális versenyben vesznek részt. Ezért fontos megtalálniuk mielőbb a tökéletes piacot, ahonnan tőkét vonhatnak be, vevőket szerezhetnek és nemzetközileg validálhatják magukat. Két programmal segítjük az innovatív vállalkozásokat. Az első program keretében bemutatkozási lehetőséget biztosítunk nemzetközi startup városokban és rendezvényeken. Partnereink és a magyar nagykövetségek által, 2017-ben 50 vállalkozás jutott el Kínába, Szingapúrba, Hong Kongba, Berlinbe, Londonba és kaphatott gyors, szakmai visszaigazolást, szolgáltatásáról, termékéről.

Emellett pedig elkezdtük felépíteni a Startup Campus globális hálózatát, melynek keretében helyi partnerekkel, nemzetközi programokkal és saját irodával nemcsak egy rendezvény vagy rövid bemutatkozás erejéig, hanem állandó jelleggel tudjuk képviselni a csapatokat. Az első ilyen bázist idén ősszel Berlinben hoztuk létre.



Mik a tervek a 2018-as évre?

A következő évben szeretnénk bővíteni a szolgáltatásainkat. Az egyetemi inkubációs program keretében egy régiós startup versenyt szervezünk az első félévben. Célunk megszólítani a magyar fiatalokon kívül a környező országok és a V4-ek egyetemistáit.

A kelet-közép-európai innovatív vállalkozások számára egy Startup Campus World Tour-t szervezünk, 10 országban 100 startup kap lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.

A berlini programunk mellett új állandó irodák nyitását tervezzük, ezzel segítve a régió innovatív vállalkozásait Londonban, Hong Kongban, Szingapúrban és Shenzenben.

Töretlen lelkesedéssel halad a Startup Campus Program
Startup Campus Szingapúr
Ezen felül célunk a V4-es országok valamint kiemelten a Bécs-Budapest együttműködésének erősítése.

Mit üzensz az új évre a startupok számára?

Az alábbi Winston Churchill idézettel töretlen lelkesedést kívánok mindenkinek a 2018-as évre!

"A siker az, amikor egyik hibát a másik után követjük el töretlen lelkesedéssel"

(x)
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01