Előfizetői tartalom

Az Isten szerelmére: nincs olyan, hogy fizetőképes kereslet

Eddig 39 800-szor írták le az interneten azt a rémes kifejezést, hogy "fizetőképes kereslet". Sőt, a közbeszédben még ennél is sokkal többször követik el ezt a bűntényt az emberek. Nem várhatunk hát tovább, harcba kell szállnunk, hogy mindenki megtudja: nincs olyan, hogy fizetőképes kereslet. Fizetőképesség van és kereslet van, de a kettő együtt értelmetlen. A kereslet önmagába foglalja azt, hogy egy jószágot valaki képes és hajlandó megvenni az adott áron. Tehát keresletet csak fizetőképesen lehet támasztani. Próbáljon csak meg bárki fizetésképtelenül bevásárolni, hamar rá fog jönni, hogy az komplikációkat eredményez. Az alábbiakban ezzel a magyar társadalmat régóta fertőző kifejezéssel próbálunk meg végleg leszámolni.

Fizetőképes kereslet?!Maga a kifejezés teljesen valid, alap közgazdasági tényező. Soha nem vitatta szerintem senki a létjogosultságát. - ezt a csodálatos választ egy jól informált honfitársunk követte el, a kiemelt szakmai fórumnak számító "Gyakorikérdések.hu" nevezetű oldalon. Természetesen arra a kérdésre válaszolt, hogy mi is a létjogosultsága ennek az érdekes kifejezésnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés