Előfizetői tartalom

Csak Donald Trump ezt meg ne tudja!

Az USA és az Egyesült Királyság is rendszeresen külkereskedelmi többletet jelent a másikkal szemben. Mindezt pedig egyazon időben, ami természetesen képtelenség. Ráadásul nem egyszeri esetről, és nem is apró tételekről van szó. A dolog különösen kényes most, hogy amerikai-brit szabadkereskedelmi megállapodás készül, ugyanis Donald Trump, mint tudjuk, kifejezetten allergiás a külkereskedelmi deficitre.

Portfolio ProfEgy különleges kapcsolatAz elmúlt évtized során többször is előállt az az igen furcsa, és egyben teljesen ellentmondásos, helyzet az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság között, hogy mindketten külkereskedelmi többletet jelentettek egymással szemben. 2016-ban például a britek állítása szerint, csak az áruk tekintetében 10 milliárd fontnyi többlet jött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés