Előfizetői tartalom

Ez a gazdaság legértékesebb tudása - de érdemes óvatosan kezelni

Müller Zsolt, KPMG
A nemrég kitört Cambridge Analytics botrány, a kiszivárgó személyes adatok tömkelege, a Facebook kétségbeesése az utóbbi időben előtérbe állította az adatvédelem kérdését az Egyesült Államokban is. A helyszín azért fontos, mert a tengeren túl az európainál sokkal kisebb érzékenység jellemezte a felhasználókat és a jogalkotást adatvédelmi ügyekben. Az ideát két hét múlva hatályba lépő GDPR (Közös Adatvédelmi Rendelet) által megtestesített szigor az Államokban ismeretlen, és egészen az elmúlt hetekig igény sem mutatkozott rá.

Nem véletlen, hogy lényegében minden, ami profilalkotással, a fogyasztók követésével, a vásárlási szokások feltérképezésével, a kis csoportoknak, esetleg direkt magánszemélyeknek szóló kereskedelmi ajánlatokkal kapcsolatos technikai újítás az Egyesült Államok és Kína felől indul el hódító útjára, ahol jellemzően nem korlátozza a szolgáltatói adatgyűjtést a felhasználók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés