Előfizetői tartalom

Kipusztítottuk a gerinces állatvilág 60%-át

Drámai sebességgel pusztul az állatvilág a Földön: 1970 és 2014 között 60 százalékkal csökkent a vadonban élő gerinces állatok populációja - áll a Living Planet Report 2018-as kiadványában. A kutatók szerint vajmi keveset érnek az aktuális természetvédelmi intézkedéseink, ezért egy új, nagyszabású megállapodást sürgetnek a világ politikai és üzleti vezetői között.

Az emberiség durván 200 ezer éve van jelen a Földön, ami igazából egy szempillantásnak számít a Földünk 4,5 milliárd éves történetében. Ehhez képest nagyobb hatást gyakoroltunk a bolygónkra, mint bármely más élőlény eddig valaha. A világ minden táján folyamatosan vágjuk ki az erdők fáit, vesszük el a folyók vizét és árasztjuk el az óceánokat műanyaggal - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés