Előfizetői tartalom

Meglátod ezt a grafikont és nem hiszel a szemednek - Egy kacsa okozhat problémát a napelemeseknek

Érdekes módon egy kacsa rajzolódik ki az áramfogyasztásban ott, ahol a napelemek nagy számban elterjedtek. Amikor süt a nap, kevesebb hálózati áramra van szüksége az embereknek, majd este hirtelen visszaugrik az egész. Ez a hirtelen változás egyébként komoly problémákat is okoz, ami mondhatni, hogy a napelemek árnyoldala.

Kacsa-görbeA napos Kaliforniában egyre több ember szerelte fel a házát napelemekkel, hogy ezzel is csökkentse az áramfogyasztását. Ez a szép és jövőbemutató lépés ugyanakkor meglepő mellékhatásokkal is járhat, amikor a dolog eléri a kritikus tömeget. Az USA nyugati partján, egy tipikus tavaszi napon ugyanis egyszer csak megjelent egy kacsa. Méghozzá nem máshol, mint a villamosenergia-terhelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés