Előfizetői tartalom

Mit szólnál, ha 3 napos lenne a hétvége?

Miért nem jár még egy pihenőnap az embereknek, ha már úgyis annyira fejlett és termelékeny a világ? Ez a kérdés valójában bonyolultabb, mint gondolnánk, ugyanis mind munkáltatói mind pedig munkavállalói szempontból lehetnek ellenérzések. Mi lesz például, ha emiatt a cégeket veszteség éri? És vajon akkor is ezt akarnák a dolgozók, ha így kevesebb fizetés járna? Az alábbiakban áttekintjük a pihenőnapok rövid történetét, szólunk néhány szót a téma munkagazdaságtani vonatkozásairól, és végül a cikk alján lehet szavazni a kérdésről.

Mikor lesz már több időnk pihenni?John Maynard Keynes, a 20. század talán legnagyobb hatású közgazdásza egyik tanulmányában arról írt, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően elég lehet majd csak 15 órát dolgoznunk egy héten. Vagyis összesen két napot. Ezzel úgy tűnik, hogy Keynes kissé félrelőtt. Egyelőre ugyanis semmi jelét nem látjuk, hogy az az egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés