Előfizetői tartalom

Valami nagy baj van a fiatalokkal: súlyosan szoronganak és depressziósak

Úgy tűnik, hogy valami nagyon nincs rendben a mai fiatalokkal: a Pew Research felmérése szerint a 13-17 év közötti tinik 70 százaléka gondolja úgy, hogy szorongás és depresszió nyomasztja a korosztályát. Ők a Z generáció, akik már okostelefonokkal és közösségi médiával nőttek fel, de egyelőre csak találgatni tudunk, hogy pontosan mi állhat a háttérben. Az alábbiakban az Economist és a Pew Research elemzését mutatjuk be.

Az Y generáció megértésébe rengeteg energiát fektettek már kutatók, de mindeddig az eggyel fiatalabb, Z generációra kevés figyelem összpontosult. Ők azok, akik 1997-től kezdődően születtek (bár a szakirodalomban nincs teljes egyetértés a kezdőévről), és immár teljesen természetes számukra az okostelefonok használata és a közösségi média görgetése. Amerikában a Z...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés