340 millió eurót, azaz 109 Mrd forintot osztanak szét az aszálykárosultak között

agrarszektor.hu
Akár fél millió eurót (160 millió forintot) is kiutalnak Németországban az aszálykárosult gazdaságnak, ha igazolni tudja, hogy valóban nagyok a veszteségei az idei aszály miatt. A kártérítés szabályrendszere még mindig nem végleges, de a sarokszámai már megvannak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Legfeljebb 250 alkalmazottja és 50 millió euró (16 Mrd forint) éves bevétele lehet annak a gazdaságnak, amelyik aszálykár-enyhítésben részesül, a maximálisan kapható összeg pedig 500 ezer euró (160 millió forint) lehet. Ezen felül a kártérítésben részesülőnek igazolnia kell, hogy a puszta léte forog kockán: az aszály elvitte az átlagosan várható termés harmadát, és a veszteségek meghaladják azt a pénzösszeget, amiből az adósságok törlesztése és a szükséges beruházások fedezhetőek.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A kárenyhítésre szánt keretből összesen 14 szövetségi állam gazdái részesülhetnek. Rajna-vidék-Pfalz és a Saar-vidék lemondott a kártérítés lehetőségéről. A tervek szerint nem kaphat támogatást az a cég, amelyikben az állam 25 százaléknál nagyobb részesedéssel bír, illetve azok, amelyek bevételei több mint 35 százalékban a mezőgazdaságon kívüli tevékenységből származnak. A kártérítés mértéke legfeljebb 50 százalékos lehet. A 2500 eurót el nem érő károkat nem térítik meg.

A tervezetet még Németországon belül és az Európai Bizottsággal is egyeztetni kell, a végleges verzió szeptember 20-án jelenik meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?