Az utolsó pillanatban jött az eső

agrarszektor.hu
Az elmúlt két napban mindenhová megérkezett az éltető csapadék. Ez lendületet ad a kialakult repcebecők és a búzaszemek telítődésének, valamint esélyt a napraforgónak és kukoricának a normális fejlődésre. Vannak térségek, ahol egy hónapja nem esett pár milliméternél több csapadék, így a talajok még mindig nem mindenütt töltődtek fel vízzel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Holnap északon valószínű a vastagabb felhőzet, délen hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Több helyen - főként az ország északi felén - várható zápor, néhol zivatar. A nyugati, délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul.

Pénteken folytatódik a gomolyfelhő-képződés, elszórtan záporral, esetleg zivatarral számolhatunk. A hőmérsékleti értékek csak egy-egy fokkal emelkednek egészen vasárnapig, amikor az éjszakai eléri a 9 és 14, a nappali hőmérséklet pedig a 22 és 27 fokot. Ekkor már alapvetően napos idő várható, de elszórtan még előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A jövő hét első felében folytatódik a felmelegedés, miközben záporok továbbra is kialakulhatnak.

Forrás: OMSZ
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03