Bekameráznák a hatóságok a vágóhidakat

agrarszektor.hu
Ha a parlament jóváhagyja, 2018 májusától lép érvénybe az a jogszabály, ami kötelezővé teszi a videófelügyeletet az angol vágóhidakon. A mészárszékek 6 hónapot kapnak arra, hogy felszereljék a kamerákat, és csatlakozzanak a rendszerhez. Amennyiben ezt elmulasztják, először felszólítást, majd büntetést kapnak. Végső esetben a működés felfüggesztését, illetve az engedély visszavonását is kilátásba helyezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Animal Aid nevű szervezet, amelynek célja az állatok jóllétének biztosítása, független jelentésében megállapította, hogy nem elegendő Angliában egy önkéntes szinten működő felügyelet, ami nem tud teljeskörű képet nyújtani a vágóhídi körülményekről. Az általuk elrejtett kamerákkal bizonyítást nyert, milyen kegyetlenül bánnak az állatokkal egyes vágóhidakon. A Food Standard Agency (Élelmiszer-szabvány Hivatal), amely az állatok megfelelő bánásmódját szabályozza, elismerte, hogy léteznek szabálysértések.

Tavaly augusztusban Michael Gove környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékügyi államtitkár már konzultált az állattartó gazdaságokkal a kamerák elhelyezésével kapcsolatban. A 4000 válaszadó 99%-a támogatta a javaslatot . Hiszen pontosan tudják, hogy ez a rendelkezés a fogyasztók megnyugtatására szolgál. Garanciát jelentene Angliában az állatokkal való bánásmód - világviszonylatban nézve is szigorú - szabályainak betartására. Az előírások szerit minden olyan helyiségben fel kell szerelni a kamerát, ahol állatok tartózkodnak. A felvételekhez a hatósági állatorvosok három hónapon keresztül korlátlanul hozzáférnének.

A négy kamerát magába foglaló, éjjel-nappali távfelügyeletet biztosító rendszer felszerelése vágóhidanként 700-900 font között mozog.

260-ra becsülhető a vágóhidak száma Angliában. A távfelügyelet kiépítésének költségét minimum 150 000 font/évre becsülik a Sheffield Hallam Egyetem szakértői jelentése alapján. A teljes összeg elérheti a max. 370 000 font /évet, ami a felügyeletet ellátó alkalmazottak szakmai képzését, munkabérét, az adatok regisztrációját és tarolását is fedezi. A teljeskörű bevezetés előtt mindenképpen szükséges a kisebb körben való tesztek elvégzése.

(Forrás: Philip Case, Februàr 23. Farming Weekly)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?