Egyéni gazdaságok összeírása: még kitölthető az elektronikus kérdőív

agrarszektor.hu
Május 15. és június 15. között mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) "Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018" elnevezéssel. Az összeírás eszmei időpontja június 1-je, az adatszolgáltatás pedig a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A jelentős mezőgazdasági tevékenységet végző mintegy 3500 egyéni gazdaság kizárólag interneten keresztül, önkitöltéssel szolgáltathat adatot - közölte a KSH. Az érintettek az emezo.ksh.hu oldalon június 15-ig tölthetik ki az "Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2018" kérdőívet, levélben vagy e-mailben kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával.

Az adatfelvétel a szántóföldi növények és a zöldségfélék termesztésére, felhasználására, a szántóként használt üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, illetve a szőlő- és gyümölcstermesztésre terjed ki. Emellett számba veszik még a főbb haszonállatfajokat, az előző év vége óta bekövetkezett állatállományi változásokat, és a vágóhidakon kívül levágott állatokat is. 

A mintakörzetek azon nem kiemelt adatszolgáltatóinak, akik postai úton vagy e-mailben kapnak felkérő levelet, lehetőségük van a kérdőív elektronikus kitöltésére. Az internetes adatszolgáltatás a kapott felhasználói azonosító és jelszó megadásával az emezo.ksh.hu oldalon május 15. és 22. között lehetséges, így a sikeres elektronikus kitöltés esetén az összeíró már nem keresi fel a kijelölt címet. Azokat, akik nem élnek az internetes önkitöltés lehetőségével, vagy nem kaptak azonosítót, május 23. és június 15. között összeíró keresi fel. Az adatszolgáltatás az ország 484 településének 648 mezőgazdasági mintakörzetében mintegy 106 ezer címet érint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?