Emberek, akik közül négyszer többen lettek magyar, mint osztrák állampolgárok

2018. április 22. 14:50

Számtalan külföldi él Magyarországon, ám csak elenyésző arányuk veszi fel a magyar állampolgárságot. 2016-ban ez az arány 2,76 százalék volt, Ausztriában viszont ennek csak kevesebb mint negyede, 0,68 százalék. Mutatjuk, hogy áll ezzel az adattal hazánk az EU-n belül.

A héten foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet másik EU-s állampolgársághoz jutni. Meg is mutattuk, hogy abban a három EU-s államban, ahol a legtöbb magyar kapott állampolgárságot 2016-ban, milyen feltételei vannak az állampolgárság megszerzésének.

Most szintén az Eurostat adatai között böngésztünk és arra kerestük a választ, hogy a hazánkban és a többi EU-s országban élő külföldiek, mekkora hányada vettet föl 2016-ban a lakóhelye szerinti állampolgárságot. Az uniós tagok közül a legnagyobb arányban Horvátországban, Svédországban és Portugáliában váltak belföldivé a helyben élő külföldiek, sorrendben 9,71, 7,93 és 6,46 százalékuk.

2,76 százalékos mutatójával Magyarország ezen a listán 13. az EU-ban, tehát a középmezőnyben foglal helyet. Amennyiben azonban szétbontjuk az értéket az előző állampolgárság szempontjából, és csak az EU-s állampolgár külfödieket vizsgáljuk, akkor viszont Magyarország a maga 3,84 százalékával már bronzérmes, kizárólag Svédország (4,22%) és Lettország (4,39%) előz meg minket.

Abban az esetben ugyanakkor, ha azt nézzük, hogy ugyanez az arány mekkora a nem EU-s állampogárok között, hazánk az utolsó harmadba hullik vissza a maga 1,47 százalékával. Csupán Szlovéniában, Csehországban, Litvániában, Észtországban, Ausztriában és Lettországban alacsonyabb azoknak a külfödieknek a részaránya, akik 2016-ban felvették a helyi állampolgárságot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mutatjuk a részletes adatokat, felül tudod kiválasztani, hogy az összes, csak az EU-s vagy csak az EU-n kívüli külfödiek adatai érdekelnek.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem