18 °C Budapest

Ezek a legmegbízhatóbb autók most a piacon: a luxusmárkák csúnyán elvéreztek

2018. július 14. 13:00

Több, mint tízezer autótulajdonos tapasztalatain alapuló friss kutatásból az derült ki, hogy a drágább autók esetében sokkal nagyobb valószínűséggel lép fel probléma, mint az olcsóbbak esetében.


A J.D. Power legújabb megbízhatósági tesztje szerint, minél magas felszereltségű a prémium kategóriás autó, annál több baja van vele a tulajdonosának. Így a legmegbízhatóbb autó felkutatásakor egészen meglepő eredmény született.

Az elemző cég az alapján rangsorolta a járgányokat, hogy 100 ugyanolyan típus esetében pontosan hány alkalommal volt velük probléma: tehát minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb az elért eredménye. Az első 13 helyen nem szerepel drága márka, csak tömeggyártók voltak az élmezőnyben.

A lista első helyén a Hyundai végzett, 78-as értékkel,

tehát 100 megvásárolt autóból 78-cal volt valamilyen kisebb-nagyobb problémája a használónak. A Suzuki lett a második 87, a Kia a harmadik 94-es értékkel. A prémium kategóriák közül a Mercedes jutott a legmagasabbra ebben a felmérésben, egészen a 14. helyig, 124-es értékkel (Ezen a speciális értékelésen akkor jöhet ki 100-nál nagyobb szám, amenyniben egy autóval több probléma is volt). A Jaguár két hellyel lemaradva a 16. lett, őt követi közvetlenül a Volvo, alatta a Land Rover, és a lista legutolsó helyén a BMW áll.


A drága luxusmárkák leszerepelésének az lehet a legfőbb oka, hogy a bennük lévő rengeteg extra funkció komoly technikai hátteret igényel, melyek miatt megsokszorozódik a meghibásodások számának lehetősége - legalábbis Josh Halliburton, a kutatást végző cég vezetője szerint.

"Az automata rendszerek ma már sokkal komplexebbek, így drágábbak is, de nagyobb az esélye, hogy idővel valami gond lesz velük. A felmérésből kiderült, hogy a hat leggyakoribb probléma közül kettő a telefon és a az autó párosítása, valamint a hangfelismerő rendszer működésében volt."

Így éri meg

A sokszor lesajnált márkák tehát egyáltalán nem jelentenek rossz befektetést, sőt ahogy azt a kutatás is mutatja, hosszabb távon kevesebb eséllyel kell szervizbe rohangálnunk velük, így időt és további pénzt takarítunk meg. Éppen ezért, akik manapság gondolkodnak használt vagy saját újautó-vásárlásban, azok bátran megengedhetik maguknak, hogy az olcsóbb árkategóriák járgányai közül válogassanak. És emiatt ráadásul szégyenkezni sem lesz okuk.

Mindezek után, ha megtörtént a megfelelő autó kiválasztása, sorra kell venni a lehetséges finanszírozási formákat. Új autók esetében kézenfekvő a lízing, hiszen ez a finanszírozási forma rugalmas, jellemzően gyors az elbírálása, és ha nem szeretnéd megtartani az általad először választott autót, akkor elkezdheted egy másik lízingelését. Hátrányai azonban, hogy kell hozzá önerő, legalább az autó árának 20 százaléka. A futamidő maximum hét év lehet, és nem  feltétlenül kerül a tulajdonodba az autó, így el sem tudod adni, ha már nem használod.

Mindezek alapján, ha valaki úgy dönt, hogy a lízing számára nem megfelelő opció, választhatja a személyi kölcsönt is. Utóbbi előnye, hogy nincs szükség önerőre, sem fedezetre. A megkapott pénzből nem csak új, hanem használt autót is simán vehetünk, a kocsi egyből saját tulajdonba kerül, sőt ha marad a hitelből a vásárlás után, a fennmaradó összeget a forgalomba helyezésre költheted. Hátrányokkal persze ebben az esetbe is számolni kell, ilyen például, hogy meg kell felelned a hitelminősítésen, az autóval kapcsolatos összes költség téged terhel, mint tulajdonost, és adott helyzetben az autó eladása is a te feladatod. 

Ha valaki tehát a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben kézenfekvő megoldásnak tartja személyi kölcsön felvételét, akkor a Pénzcentrum Kalkulátorával kiszámolhatja, hogy az egyes opciók mennyibe kerülnek a futamidő teljes hosszát illetően. Fontos a jó választás, és az alapos utánajárás, hiszen egy-egy jól megválasztott konstrukcióval súlyos tízezreket lehet spórolni a futamidő teljes időtartama alatt.

Éppen ezért most mi is végeztünk egy próbakalkulációt, melyben 2 millió forinttal számoltunk 60 hónapra. A Pénzcentrum Kalkulátora szerint a K&Hlegjobb ajánlata 8,28 százalékos THM-re adja a választott összeget, 40 066 forintos havi törlesztőrészletre. Ugyancsak 10 százalék alatti, 8,97 százalékos THM-et ígér aRaiffeisen és az UniCredit Bank egy-egy konstrukciója is, előbbi 40 505, utóbbi 41 147 havi törlesztőrészletre. Mindezek mellett érdemes még megemlíteni a Cib Bank 9,41 százalékos THM-es ajánlatát is, mely során havi 41 540 forintot kell visszafizetni a futamidő alatt.

(DailyMail)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm