Naplót kell vezetniük a borászoknak

agrarszektor.hu
Módosult a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szóló miniszteri rendelet. Egyebek mellett ezentúl termelési naplót kell vezetniük a borkészítőknek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bekerült a "termelési napló" fogalma abba a minisztériumi rendeletbe, amely a szőlőfeldolgozáskor és a borkészítéskor keletkező melléktermékek kivonásáról és támogatásos lepárlásáról szól. Ezen kivül változott az eddigi szabályozás azzal, hogy az ellenőrzés melletti kivonás

szőlőtörkölynél "hulladékbegyűjtő telep vagy veszélyeshulladék-égetőmű részére történő igazolt átadás" helyett "engedélyes hulladékkezelő részére történő igazolt átadással", míg borseprőnél "engedélyes hulladékkezelő részére vagy szennyvíztisztító telep részére történő igazolt átadással" lehetséges

Borseprőnél az ellenőrzés melletti kivonás égetőműves ártalmatlanítással a továbbiakban már nem lehetséges - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). 

A támogatási kérelem a hatályba lépés időpontját követően nem fogja tartalmazni az ipari célú nyers alkohol előállítására vonatkozó, naprakészen vezetett tételes kimutatást, de a mellékletként beadandó adóraktári nyilvántartás másolatait borászati melléktermék típusonként kell elkészíteni azokra a hónapokra, amelyekben az adott borászati mellékterméket lepárolták. Ezen kívül mellékletként be kell nyújtani a termelési napló másolatát, valamint a kérelmezett helyszíni szemléről készült jegyzőkönyvet is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?