Szőnyegként borítják a sáskák Szardíniát, a gazdák feladták

agrarszektor.hu
Hatvan éve nem látott sáskajárás pusztít Olaszországban, Szardínia szigetén - írta a BBC. A szakértők szerint már nincs mit tenni, minden elpusztul a sáskajárásban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A La Stampa olasz lapnak nyilatkozó helyi rovarász, Ignazio Floris szerint hatvan éve nem volt ilyen súlyos sáskajárás a szigeten. A sáskák valóságos szőnyegként borítják be a sziget középső részét és már letaroltak 2000 hektárt, Nuoro, Ottana és Orani térségében. A szokatlan sáskajárás oka valószínűleg a viszonylag hűvös május után hirtelen felmelegedő hőmérséklet. 


A sáskák a műveletlen földeken rakják le a petéiket, de a megművelt földeket legelik le - közölte a Coldiretti agrárszövetkezet. A megoldás az lett volna, ha a gazdák nem hagyják parlagon a földeket, de a jelek szerint már késő - írta a BBC a helyi lapokra hivatkozva. A legelők és széna nélkül maradt közép-szardíniai gazdák már a sziget más részeiről hozatnak takarmányt, ami megdrágítja az állattartást. Szakértők szerint félő, hogy ha elfogy a hagyományos táplálékuk, a sáskák más növényeket is megtámadhatnak, például a szőlőket. A Coldiretti agrárszövetség a kormány segítségét kérte a sáskajárás sújtotta földművesek megsegítésére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02